TOP 10 nasvetov pred nakupom potopnega stebrička

TOP 10 nasvetov pred nakupom potopnega stebrička

01.06.2022

Globalizacija spodbuja dvig ravni standardov kakovosti, udobja in varnosti. Zasebna podjetja si prizadevajo čim bolj učinkovito urediti kontrolo dostopa do svojih objektov. Mestne oblasti želijo zagotoviti čim bolj udobno parkiranje in dostop do javnih površin. Za javne inštitucije pa je pomembno, da zagotovijo red parkiranja na javnih površinah.

Potopni stebrički so ravno pravo orodje za reševanje vseh zgoraj navedenih težav.

 

Glede na specifičnost potopnih stebričkov, je najučinkoviteje, da jih kupite s pomočjo strokovnjaka. Priporočamo, da nas kontaktirate na info@elmars.si, da skupaj poiščemo pravo rešitev za vas. Kljub temu, predlagamo, da pred nakupom stebričkov preberete naših TOP 10 nasvetov.

NASVET 1: UGOTOVITE, KATERO STOPNJO VARNOSTI PRI KONTROLI DOSTOPA POTREBUJETE

Potopni stebrički so razdeljeni v dva varnostna razreda: prometne stebričke in potopne stebričke visoke varnosti (anti-terrorism). Prometni potopni stebrički služijo predvsem za upravljanje in kontroliranje prometa. Visoko-varnostni (anti-terrorism) stebrički pa so posebej varnostno zasnovani in zahtevajo obvezno certificiranje (ASTM F2656, IWA14-1 in PAS 68.). Primerni so za postavitev na območjih, kot so veleposlaništva in vojaške lokacije. 

NASVET 2: ALI POTREBUJETE PROMETNI STEBRIČEK?

Avtomatski potopni stebrički so namenjeni zaščiti in zaprtju javnih ter zasebnih dovozov pred ostalimi udeleženci v prometu. Onemogočajo prehod osebnih in tovornih vozil, hkrati pa ne ovirajo pešcev ali kolesarjev. Njihova prednost je v tem, da so izjemno trpežni in odporni na različne poškodbe in vremenske razmere. Delujejo zelo hitro in so popolnoma zanesljivi ter enostavni. Izbirate lahko med različnimi modeli glede na višino dviganja, materiale, premera valja, itd. Prometni stebrički so lahko odstranljivi, mehanski, polavtomatski in avtomatski.

NASVET 3: ZA NIZKO PROMETNA OBMOČJA IZBERITE ODSTRANLJIVE ALI POL-AVTOMATSKE STEBRIČKE

Odstranljivi in pol-avtomatski stebrički so zasnovani posebej za območja, kjer je zelo malo prometa oz. za prehode kjer je le občasno dovoljen promet.

NASVET 4: VRSTE PROMETNIH STEBRIČKEV ZA OMEJEVANJE PROMETA

 • AVTOMATSKI POTOPNI STEBRIČKI: Je železni valji, ki se potopi v tla, da omogoči prehod uporabniku, nato pa se dvigne iz tal, da ponovno omejuje promet. Dviganje in spuščanje potopnega stebrička je hitro, saj se v nekaj sekundah raztegne do svoje polne višine, s tem pa zagotavlja učinkovit in prilagodljiv način za upravljanje prometa in varovanje pešcev ter kolesarjev.
 • POL-AVTOMATSKI POTOPNI STEBRIČKI: So odlična rešitev za učinkovito kontrolo dostopa vozil, ko na lokaciji ni na voljo električnega napajanja. Pol-avtomatski potopni stebrički imajo vgrajen mehanizem plinske vzmeti, ki je v potopljenem položaju stebrička zaklenjena in ob sprostitvi stebrička omogoča dviganje stebrička preko plinske vzmeti.
 • ROČNO ODSTRANLJIVI STEBRIČKI: Je idealna in nižje cenovna rešitev za kontrolo dostopa, kjer je malo prometa oz. je le občasno dovoljen promet manjšemu številu uporabnikov. Ročno odstranljiv stebriček se s ključem odklene in ročno odstrani. 
 • FIKSNI STEBRIČKI: So stebrički, ki so fiksno pritrjeni v tla in se uporabljajo kot statična ovira za nadzor dostopa vozil in omejevanje prometa. Na voljo je široka paleta različnih modelov, ki ustrezajo večini urbanih arhitekturnih zasnov.

NASVET 5. DIMENZIJE IN LASTNOSNI STEBRIČKOV 

Pri vsaki vrsti stebričkov lahko izbirate med različnimi modeli:

 • Višina valja: 500 mm - 1000 mm
 • Premer valja: 80mm / 140 mm / 200 mm / 275 mm
 • Material: Železo / INOX
 • Barva: RAL poljubna
 • Debelina valja: 4 mm / 12,5 mm

 

NASVET 6: RAZMISLITE KATERI SISTEM KONTROLE PRISTOPA POTREBUJETE

Obstaja veliko število sistemov za nadzor pristopa (odpiranje/zapiranje potopnega stebrička). Dobro premislite, kateri sistem bo najbolj ustrezal vašim uporabnikom. Uporabi se lahko eden ali več spodnjih sistemov kontrole pristopa:

 • Daljinci
 • ANPR sistem - kamera za branje registrskih tablic
 • GSM krmilnik - klic na telefonsko številko 
 • Domofon s klicnim gumbom in GSM krmilnik v enem 
 • Avdio-video domofonski sistem 
 • Bralnik kartic - RFID/MIFARE kartice ali čip
 • PIN koda 
 • Odpiranje preko mobilne aplikacije
 • Magnetna zanka

NASVET 7: V FAZI GRADBENO-INŠTALACIJSKIH DEL NATANČNO UPOŠTEVAJTE NAVODILA

Za montažo stebričkov je potrebna skladnost s posebnimi tehničnimi pogoji, ki jih določi proizvajalec. To zagotavlja dolgo in zanesljivo delovanje opreme. Zelo pomembna je pravila in natančna izvedbo gradbeno-inštalacijskih del, kot so kablaža, izdelava temelja, odvodnjavanje, itd. V našem podjetju Elmars d.o.o. vam zagotovimo točna in jasna navodila za izvedbo gradbeno-inštalacijskih del, prav tako smo vam vedno na voljo za dodatne nasvete in pomoč 

NASVET 8. ZA VGRADNJO IN INŠTALACIJO POTOPNEGA STEBRIČKA ZAPOSLITE USPOSOBLJENE MONTERJE

Montaža potopnih stebričkov morda na prvi pogled ne deluje zahtevna, vendar ima vsaka montaža stebrička svoje posebnosti glede na lokacijo vgradnje. Če monter nima ustreznega znanja in izkušenj, je zelo velika verjetnost, da se bodo pri vgradnji storile napake, ki bodo močno skrajšale življenjsko dobo potopnega stebrička. Bodite pozorni na izkušnje inštalaterjev o potopnih stebričkih in kvalifikacijah za električna dela. Upoštevajte tudi, da se podrobnosti o postopkih vgradnje in električne povezave stebričkov različnih proizvajalcev lahko razlikujejo, zato se prepričajte, da so monterji seznanjeni s tehnično dokumentacijo. V podjetju Elmars d.o.o. smo z večletnimi izkušnjami strokovnjaki na področju montaže in servisiranja potopnih stebričkov.

NASVET 9: POSKRBITE ZA REDNO VZDRŽEVANJE

O pogostosti in seznamu vzdrževalnih del poglejte tehnično dokumentacijo. Upoštevajte, da se vzdrževanje izvaja neposredno na kraju samem in ne traja veliko časa, vendar v času njegove izvedbe potopni stebrički ne bodo delovali. Za pravilno in dolgotrajno uporabo potopnih stebričkov, proizvajalec priporoča redno vzdrževanje vsakih 6 mesecev, pri specializiranem serviserju. 

NASVET 10: KUPITE STEBRIČEK

Če ste članek prebrali do zadnje točke, poznate osnovne in najbolj pomembne nasvete pred nakupom prometnih stebričkov. Za nadaljnje informacije in oddajo naročila se obrnite na našo prodajno ekipo na info@elmars.si.


 
 
 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

 
  1. S klikom na ¨Pošlji¨ potrjujem in se strinjam da podjetje Elmars d.o.o. moje osebne podatke lahko obdeluje za namen obdelave mojega zahtevka. V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke podjetje Elmars d.o.o. obdeluje z namenom, da me obvešča o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Elmars d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
 

PRIJAVA NA E-NOVICE

  1. S klikom na ¨Pošlji¨ potrjujem in se strinjam da podjetje Elmars d.o.o. moje osebne podatke lahko obdeluje za namen obdelave mojega zahtevka. V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke podjetje Elmars d.o.o. obdeluje z namenom, da me obvešča o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Elmars d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.